2020. szeptember 14. — november 8.

Allee Art Wall művészeti projekt

Kortárs magyar festészettel és jótékonysági árveréssel színesítjük a megújulásunkat.
Cover

Kedves Látogatónk!

Mindig készülünk valami újdonsággal számodra, és így van ez most is. Épp ezért úgy döntöttünk, hogy átalakítjuk az ételudvarunkat, hogy még több izgalmas ízzel és még hangulatosabb terekkel várhassunk téged.

De már erre az átmeneti időszakra is készültünk meglepetéssel: az Allee Art Wall művészeti projekttel. Ennek jegyében az építkezési paravánokat ideiglenes galériává alakítjuk, az ide kiállított képeket pedig az alkotókkal közösen jótékonysági célokra ajánljuk fel.
Térj be hozzánk, inspirálódj a különleges kortárs magyar alkotások között, és ha valamelyik megtetszik, vegyél részt jótékonysági árverésünkön is!

TUDJ MEG TÖBBET AZ ALLEE ART WALL MŰVÉSZETI PROJEKTRŐL!

Számunkra mindig is fontos volt, hogy felkaroljuk a jó ügyeket, és ebben találtunk partnerre három kiváló magyar képzőművész személyében. Mátyási Pétert, Soós Nórát és Weiler Pétert kértük fel, hogy az Allee logójának körformáját vegyék birtokba, és alkossanak rá szabadon – hogy ezzel izgalmas kulturális élményt nyújtsunk látogatóink számára, valamint jótékony célokat is szolgáljunk.
Az elkészült, köralakú festményeket szeptember elejétől november közepéig egy ideiglenes kiállítás keretein belül bárki megnézheti az Allee második szintjén, az éppen megújuló ételudvar melletti falon. Közben pedig jótékonysági árverésre is bocsátjuk az alkotásokat.

Ismerd meg a három művészt és a különleges alkotásokat ihlető gondolataikat.

Soós Nóra

Soós Nóra 1979-ben született. A Magyar Képzőművészeti Egyetem után a Müncheni Képzőművészeti Akadémián tanult. Számos kiállítása volt Nyugat-Európa különböző országaiban, valamint az Egyesült Államokban, munkái pedig a legnevesebb külföldi art faireken is láthatóak voltak.
Egyedi, összetéveszthetetlen stílusa generációjának egyik legkiemelkedőbb és legismertebb alkotójává emeli. Vásznain mintha regények jelennének meg. A mondanivalóval telített képi közlések sokszor játékos feladványként szippantják magukba a nézőt. Képein „up-to-date”, társadalmi, szociológiai, politikai problémák is megjelennek hétköznapi tárgyakkal, emlékekkel és szituációkkal keveredve, sajátos, szubjektív emlékezet-történetet teremtve.

Alkotás címe: Personal bubble

Mátyási Péter

Mátyási Péter 1982-ben született. Tanulmányait a Magyar Képzőművészeti Egyetem festő- és vizuális nevelőtanár szakán kezdte, majd Londonban, a Chelsea College of Art and Design-on folytatta. Számos csoportos kiállításon vett részt, és kiállított több nagy presztízsű nemzetközi művészeti vásáron, például a new york-i The Armory Show-n, az Art Brussels-en vagy a torinói Artissimán. 2013-ban elnyerte a Contemporary Pastel Prize díjat, majd 2016-ban a Pastel Society díját, illetve a Salgótarjáni Grafikai Triennálé egyik nagydíját. Részben a művész nevéhez fűződik az újbudai Bartók-negyed ötlete, amely egy új kulturális-urbanisztikai-képzőművészeti projekt a XI. kerületben. Mátyási Pétert jelenleg a Molnár Ani Galéria képviseli.
A művész figyelme az utóbbi években az ember és a természet kapcsolatára irányult. Munkáiban a hangsúly a folyamatra, a szemlélődésre, a természet és a természetben létezés esztétikájára, valamint a nem-emberi szereplők
jelentőségére helyeződik. Legutóbbi munkái rámutatnak arra a problémára, hogy hogyan fosztjuk meg természeti környezetünket életteliségétől – beérve azzal, hogy csak emlékképük marad utánuk.

Alkotás címe: Medúzavirág (Hommage á Caravaggio)

Weiler Péter

Weiler Péter az Egyesült Államokban, az Art Institute of Philadelphia főiskolán végezte tanulmányait, majd 1995-ben visszatért Magyarországra, és Budapesten folytatta a festést. Azóta az egyik legkurrensebb név lett a magyar képzőművészetben, ami nemcsak pop artos stílusának és a szocializmust fricskázó témaválasztásainak köszönhető, hanem annak is, ahogy művészetét közel hozza az utca emberéhez. Képei láthatóak voltak már buszmegállóban, biciklisfutárok hátizsákjain, zenei fesztiválon, de volt, hogy jótékony céllal hajléktalanoknak ajánlotta fel képei reprodukcióit, hogy saját hasznukra értékesítsék azokat.
Weiler Péter történeteket mesél el Magyarországról, a városról, a minket körülvevő valóságról és a világban betöltött szerepünkről, kétes jövőnkről. A történetek főszereplői kitalált vagy valós személyek, akik a változó kor tükrében viszonyulnak építészethez és formakultúrához, társadalmi folyamatokhoz és művészettörténethez.
A rendszerváltás ideáljaihoz ragaszkodó generáció tagjaként, Weiler realista ábrázolással tárja elénk a szürreális elemekben és humorban gazdag valóságértelmezését.

Alkotás címe: Amikor azt álmodtam, apukám Bencsik István szobrot vásárol karácsonyra.

TÁMOGASD TE IS A MŰVÉSZETET, ÉS LICITÁLJ A FESTMÉNYEKRE!

Ha nálunk járva megtetszett valamelyik festmény, itt a lehetőség, hogy megszerezd valamelyiket, és egyben egy jó ügyet is támogass vele!
A Magyar Festészet Napján, október 18-án indítjuk el árverésünket, amelynek teljes bevételét jótékony célra fordítjuk majd.

Nézd meg Te is az Art Wall projekt alkotásait az Allee 2. emeletén, az ételudvar melletti folyosón.