Kutyavilág az Allee-ban

Kutya-gazdi párosok vörös szőnyegen zárták az Allee Kutyafesztivált

Az Allee-nál büszkék vagyunk arra, hogy 2015-ben elsőként váltunk kutyabarát bevásárlóközponttá, és lehetővé tettük a kutyáknak és gazdijuknak, hogy a bevásárlás közös élmény lehessen. Idén nyáron azonban a hétköznapokon túllépve igazi kutyás ünnepet szerveztünk látogatóinknak és a környéken élő állatbarátoknak. Az Allee Kutyafesztivál ideje alatt, júniusban minden a kutyákról szólt az Allee-ban.

Művészi kutyaportrék és
híres magyar kutyák fotókiállítása

Kiskedvenceinket ünnepelve egy különleges kiállítás volt megtekinthető az Allee-ban. Chikán Erika fotográfus kiállításán közel 50 kutyaportréval és további kutyafotókkal találkozhattak a látogatók. A fotók között szerepel 10 magyar híresség kiskedvence is, továbbá 8 olyan mentő- és segítőkutya, akik nem hétköznapi munkájukkal nap mint nap emberek életét mentik meg.

Kutyasétáltatás stílusosan

A fesztivál csúcspontjaként megrendezett „Kutyával a vörös szőnyegen” eseményen több mint 200 jelentkezőből kiválasztott legjobb 40 kutya-gazdi páros vonulhatott végig a kifutón a legstílusosabb, legsportosabb, legmenőbb mentett és legnagyobb alfahímeknek járó dicső címért. A zsűri által delegált párosok mellett több híresség is felvonult a vörös szőnyegen, a műsorvezető Gömöri András Máté volt.

Mini kutyaszoborral gazdagodott a kerület

A fesztivál keretein belül egy mini kutyaszobrot avattunk az Allee, Október huszonharmadika utcai főbejárata előtt. Plank Antal szobrászművész alkotása egy kedves kis corgit ábrázol, aki reményeink szerint idővel népszerű szelfipartnerré válik.

Segítőkutyák felépülését szolgálja a fesztiválunkon összegyűlt támogatás

Több mint félmillió forinttal járultak hozzá fesztiválunk látogatói a korosodó, megfáradt segítőkutyák rehabilitációjához és további szakmai fejlődésükhöz. Az összeg nagyobb része a fesztivál keretében megrendezett kutyaportré-kiállítás adományokból, a másik része pedig a vörös szőnyeges esemény tombolaszelvényeinek eladásából folyt be.

Az adományt teljes egészében a NEO Magyar Segítőkutya Közhasznú Egyesületnek ajánlottuk fel, hogy azt idősödő, munkában megfáradt segítőkutyák gyógyítására, orvosi költségeire, újra jó formába hozásukhoz kivizsgálásokra, kezelésekre, gyógyszerekre és gyógytápokra fordíthassák.

Kutyabarát bevásárlóközpontként nagy öröm számunkra, hogy látogatóink segítségével visszaadhatunk valamit az egész életükön át minket segítő négylábú barátainknak.