Megújulunk

Kövesd figyelemmel az Allee megújulását!

Kíváncsi vagy, hogy éppen milyen újdonságokkal vár az Allee? Mi segítünk, hogy ne maradj le semmiről!

Szeretnénk kihozni az Allee-ból a legtöbbet, hogy minden nálunk töltött perc még nagyobb élmény lehessen.

A munkálatok során belsőleg megújul az épület: új dekorációs elemek kerülnek fel több felületre és a légtérbe, de megújulnak a tájékoztató, információs felületek is ezzel segítve a házon belüli még könnyebb eligazodást.

A korszerűsítés egyik legfontosabb színhelye az éttermi rész: bővül a kínálat, kétszeresére nő az ülőhelyek száma, valamint egy külön gyermeksarok is kialakításra kerül a kisgyermekes családok számára. A számos különféle hangulatú és formatervű tér létrehozásánál arra is gondoltak a tervezők, hogy szükség esetén a védőtávolság megtartásával is biztoságosan megoldható legyen az ott tartózkodás.

Folyosóinkat a környezettudatosság jegyében fejlesztjük, a modern technológiák segítségével fenntarthatóbb és barátságosabb tereket alkotunk.

Értem változik.
Ez az én Alleem.


2021.06.18.

Elindult az Allee parkolójának felújítása

Elérkeztünk az épületben zajló megújulási folyamatok következő állomásához. Szeretnénk a parkolónkból még többet kihozni, hogy már a megérkezés pillanatában korszerű körülmények fogadják látogatóinkat.
A munkálatokkal igyekszünk a lehető legkevesebb kellemetlenséget okozni, így a felújítás szakaszosan zajlik majd, kisebb területek lezárásával.

Az építkezés előreláthatólag néhány hónapot vesz igénybe, szeptembertől pedig már a következő újításokkal várjuk vásárlóinkat:

• burkolati jelzéseket újrafestjük
• megújul a világítás
• megújulnak az irányjelző és tájékoztató tábláink
• a biztonságos közlekedés érdekében a parkolóban gyalogos járdát alakítunk ki
• korszerűsítjük a helyfoglaltsági jelzőrendszert
• új fizetőautomaták kerülnek kihelyezésre, melyek már bankjegyvisszaadásra is alkalmasak
• új rendszámfelismerő kamerákat telepítünk

Értem változik.
Ez az én Alleem.


2021.05.13.

Tények, amiket eddig biztos nem tudtál az Allee-ban zajló megújulásról

Neked mondd valamit az, hogy 215 folyóméter? Na és azt tudod, hogy pontosan mennyi 756 m²?

A felújítások során központi szerepet játszanak a számok, a változást pedig általában bonyolult paraméterekben mérik. Annak érdekében, hogy az Allee látogatói számára kézzelfoghatóbb legyen az átalakulás, arra gondoltunk, hogy a számadatok mellé néhány szórakoztató érdekességet is megosztunk az építkezésről.

Szeretnénk egy kis összehasonlítási alapot biztosítani nektek az Allee-ban zajló folyamatokhoz, hiszen sokkal izgalmasabb, ha tényleg tudjátok, hogy ezek a változások, mennyiségek a gyakorlatban mit jelentenek.

Ezért összegyűjtöttünk az átalakulással kapcsolatos nem mindennapi tudnivalókat, amiket fun fact-ek formájában itt olvashattok:

Például gondoltad volna, hogy...

A megújulásunk összességében 2,5 évnyi időszakot ölel fel, ez idő alatt körülbelül fél métert nő a hajad.

A mozifalra összesen 756 m2-nyi feliratos fém panelt rögzítünk, ami majdnem a hétszerese a legnagyobb Cinema City multiplex mozivászonnak.

A használt gurulóállványok egymásra rakva elérnék a 70 métert, ami annyi, mint 203 db cipősdoboz egymásra rakva.

Az ételudvarban található szerpentinába 215 folyóméter led világítást építettünk be, ami hosszabb, mint az Allee épülete.

A megújulás során 920 folyóméter energiatakarékos világítás épül be, ez körülbelül 1314 lépésnyi, majdnem annyi, mint kétszer körbesétálni a Feneketlen-tavat.

Az álmennyezetekbe és az árnyékoló szerkezetekbe összesen 17,5 km-nyi lamellát építettünk be, ami 3,5 óra alatt lenne bejárható, ha kiterítenénk a földre.

Sok hasonló érdekességet tudhatsz meg, ha beköveted az Allee Facebook és Instagram oldalát.

Értem változik.
Ez az én Alleem.


2021.04.26.

Új éttermek az ételudvarunk fedélzetén: helló Mevlana Kebab, Salt N Pepper és Wok n' Go!

Mevlana Kebab – Ismét nyitva a kedvenc kebabosod!

Befejeződtek a megújulási munkálatok az étteremben, így végre semmi sem állhat egy igazi kebab-lakoma útjába. Keresd a Mevlana Kebabot a második emeleti ételudvarunkon!

Salt N Pepper – az egészséges táplálkozás sava-borsa

Az újonnan nyíló Salt N Pepper éttermünk igazi különlegességét a grill lapon sült halak, húsok és zöldségek adják, amihez az egészséges életmód jegyében akár bulgurt, kuszkuszt vagy friss salátákat is választhatunk köretként. Hogy teljes legyen a menü, még helyben préselt üdítőitalokkal és finom desszertekkel is megpakolhatjuk tálcánkat. Változatos ízeikbe mostantól ti is belekóstolhattok az Allee 2. emeleti ételudvarában.

Wok n’ Go – Újra várnak Ázsia ízei

A klasszikus távol-keleti konyhát képviselő éttermünk felújítása befejeződött, így mostantól ismét a megszokott helyen, a második emeleti ételudvarunk területén vár zseniális pirított fogásokkal!


2021.02.10.

PadThai Wokbar – könnyű fogások, keleti ízek

Rengeteg ínycsiklandó finomság várja az egészséges ételek rajongóit, és nem csak padthai variációk közül válogathatnak: levesek, desszertek, házi limonádék, frissítők, sőt, még rágcsálnivaló is került az étlapra! Éttermük a második emeleten, a Jysk mellett található.

Bellozzo – dolce vita, nagy kanállal

Az olasz konyhát képviselő Bellozzo villámgyorsan repít a korgó gyomortól a boldogságig, ha éppen tésztát, pizzát, vagy desszertet kívánsz. Őket az ételudvarunk területén, az Il Treno mellett találod.

Hummus Bar – a legjobb, ami csicseriborsóval történhet

Nem akármilyen felhozatallal nyitotta meg éttermét a Hummus Bar: az ikonikussá vált hummusz mellé több tucatnyi feltétből válogathatsz, az elmaradhatatlan, friss, házi pitákkal együtt! Keresd őket a 2. emeleten, megújuló ételudvarunk területén!


**

2020.09.10.

Megkezdte az 5.5 milliárd összegű belső felújítását az Allee.

Jó ütemben halad a 46.700 négyzetméteres bevásárlóközpont korszerűsítése. A munkálatok során belsőleg megújul az épület, modern technológiák segítségével pedig még energiatakarékosabbá válik az Allee. Az átépítés során elkerített részeken és a szabadon maradt falakon jótékonysági művészeti projekt fog megvalósulni.

Jelenleg is nagy erőkkel zajlanak az Allee Bevásárlóközpont felújításával kapcsolatos munkálatok: készülnek a kiviteli tervek és hamarosan megkezdődik az egyenes folyosó és az ételudvar területének átépítése. A Buda központjában található Allee bevásárlóközpont tavaly döntött úgy, hogy 5,5 milliárdos ráfordítással átfogó felújításba kezd. A bevásárlóközpont nem csupán még szebbé teszi a belső kialakítást, hanem bővíti szolgáltatásait is. Most mintegy 140 üzletnek, köztük egy 13 termes multiplex mozinak, és számos étteremnek, irodának, és egy fitneszteremnek, valamit a parkolóban 1200 autónak biztosít helyet a multifunkcionális komplexum, és évi több mint 18 millió látogatójával Budapest egyik legkedveltebb bevásárlóhelye. A felújítással az Allee tovább kívánja erősíti vezető pozícióját a budapesti piacon.

„Mi itt az Allee-ban teljes erőbedobással dolgozunk, hiszen – a szabályok betartása mellett – az élet megy tovább. Erre gondolva a felújítási munkálatok előkészítését a járvány alatt sem hagytuk abba és részben otthonról koordináltuk a folyamatokat. A forgalom élénkül, és igazolja, hogy továbbra is nagy szükségünk van a szociális kapcsolatokra, közösségi élményekre, Ebben a helyzetben nem egyszerűen korszerűek szeretnénk maradni, hanem egy lépéssel előbbre járni másoknál, és ugyanakkor kedveskedni a hozzánk ellátogatóknak. Ennek része, hogy az átépítés alatt szabadon maradó falakat és területeket jótékonysági művészeti projekt keretében hasznosítjuk.”- hangsúlyozta Bernád Judit, az Allee center managere.

Az átalakítás ideje alatt az „Allee Art Wall” elnevezésű projekten belül három képzőművész, Mátyási Péter, Soós Nóra és Weiler Péter készíti a képeket, amelyeket az építést a működő közösségi terektől elválasztó, szabadon álló felületeken mutatnak be az Allee-ban. A képekre október közepétől november elejéig lehet licitálni, a befolyó összeget pedig jótékony célokra fordítjuk: a teljes bevételt az Országos Mentőszolgálat Alapítvány számára ajánljuk fel.

A megújulás során több energiatakarékos, illetve az ökológia lábnyomot csökkentő megoldást is alkalmaznak. A környezettudatosságban azonban az Allee elsősorban azzal lép magasabb szintre, hogy fenntarthatósági stratégiát készít napi működéséhez, ami a fenntarthatósági dimenziók átfogó, holisztikus alkalmazását és keretrendszerét foglalja magába. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a stratégia alapján átgondoltan és tervezetten dolgozzák ki azokat a konkrét lépéseket és intézkedéseket, amelyekkel ténylegesen és mérhető módon pozitív érdemi hatások érhetők el, és az erőforrásokat is a lehető leghasznosabban tudják felhasználni az ökológiai lábnyom csökkentéséhez. Ez a rendszerszintű megközelítés ma még újdonságnak számít nem csupán Magyarországon, de a régiónkban is.

A korszerűsítés egyik legfontosabb színhelye az éttermi rész: bővül majd a kínálat, és kétszeresére nő az ülőhelyek száma, valamint egy külön gyereksarok is helyet kap. A terület kialakításánál nagyon sokféle szempontot kellett figyelembe venni, eltérő életkori és társadalmi sajátosságok szerint például számos különféle hangulatú és formatervű teret hoznak létre, de arra is gondoltak a tervezők, hogy szükség esetén a védőtávolság megtartásával is ott lehessen tartózkodni, családok számára például elkülönített részeket is kialakítanak.

A munkálatokat úgy szervezték, hogy a bevásárlóközpont napi működését, forgalmát csak a lehető legkisebb mértékben zavarják, ezért számos szervezési feladat adódik a kivitelezésnél. Az íves folyosón például több acélgerendát is beemelnek, amelyek esetében a legnagyobb elem önmagában 3 tonnát nyom.

A beemeléshez szükséges ún. pókdaru nem fér be a bejáraton, ezért a homlokzat megbontásával helyezik el a területen. Az év végéig 40 tonnányi új acélszerkezetet építenek be és 1200 m2 felületet alakítanak át.

A koncepciót a TT Design alkotta meg több nemzetközi szakértő közreműködésével, míg az építési terveket a Finta Stúdió jegyzi.

Az Allee a felújítás alatt végig változatlan nyitva tartással üzemel, minden munkálatot éjszaka végeznek.