Programok

2019. november 9. — november 10.

Az alleem velem ünnepel.

Süteménykészítő workshopokkal, gasztrobemutatókkal és az Allee Clubtagoknak azonnali ajándékokkal kedveskedünk a helyszínen november 9-10-én!
Cover
10. születésnapunk alkalmából meghirdettünk egy receptversenyt, melyre amatőr cukrászok jelentkezését vártuk, hogy megsüssék az Allee tortáját. A rengeteg jelentkező közül a szakmai zsűri Baka Boglárka "KörTea mousse" tortáját választotta, melyet november 9-10-én gasztrobloggereink is elkészítenek!
November 9-én Mautner Zsófi, Fiala Borcsa; márkanagyköveteink Takács Nóri és Bosznai Tibor, valamint a receptverseny nyertese, Bogi készítik el a születésnapi tortánkat.
Moderátor: Hajós András
A Szamos jóvoltából aznap Te is megkóstolhatod az Allee 1000 szeletes Tortáját.
November 10-én Fördős Zé, Sass Dani, valamint márkanagyköveteink Polgár Odett és Verrasztó Evelyn mutatják be Bogival, hogyan készül a nyertes torta.

A SÜTEMÉNYKÉSZÍTŐ WORKSHOP IDŐPONTOK BETELTEK!
A hétvégén 5 alkalommal süteménykészítő workshopra invitálunk, melyre ITT tudsz regisztrálni! Jelentkezz időben, és készíts különleges vegán édességeket Horváth Franziska útmutatásával!
Töltsd le az Allee applikációt, vegyél részt születésnapi hétvégénken, hisz az Allee Clubtagoknak azonnali ajándékokkal kedveskedünk.

IDŐPONTOK:

Gasztroshow időpontok:

November 9. 17:00-19:00
November 10. 15:00-17:00

Süteménykészítő workshopok:

November 9. 11:00, 13:00, 15:00
November 10. 11:00, 13:00

Az Allee tortája – KörTea mousse torta

Körte betét
112 g vilmoskörte
112 g víz
15 g cukor
4,5 g lapzselatin
24 g citromlé
1 csipet őrölt gyömbér
Fél tk őrölt fahéj

A lapzselatint áztassuk hideg vízbe. A vizet, cukrot, citromlevet, fahéjat, gyömbért és a fél cm-es kockákra vágott körtét tegyük gyorsforralóba, és főzzük lefedve kb 10 percig, amíg a körte meg nem puhul. Botmixerrel pürésítsük amíg homogén nem lesz, és még forrón keverjük hozzá a kinyomkodott lapzselatint.

300 g vilmoskörte
5 ml olaj
23 g cukor

Vágjuk a körtét fél cm-es kockákra, és keverjük össze a cukorral. Serpenyőben hevítsük fel az olajat, és pirítsuk meg rajta a cukros körtét kb. 6-7 perc alatt. Ezután keverjük az elkészített körtezseléhez, öntsük 18 cm-es tortakarikába, és fagyasszuk ki.

Brownie alap
75 g étcsokoládé (55%-os)
80 g vaj
165 g cukor
2 tojás
20 g cukrozatlan kakaópor
60 g liszt

Vízgőz felett egy fém tálban olvasszuk meg a csokoládét és a vajat. Robotgéppel a tojásokat a cukorral keverjük fehéredésig, majd adjuk hozzá a kakaóporral elkevert lisztet, és keverjük tovább amíg homogén masszát kapunk. Amint langyosra hűlt a csokoládés-vajas keverék, azt is keverjük hozzá. Öntsük sütőpapírral bélelt 21 cm-es tortagyűrűbe, és süssük 180°C-ra előmelegített sütőben kb 20-22 percig. Hagyjuk kihűlni.

Earl grey mousse
3 tojássárgája
350 g habtejszín
20 g cukor
120 g fehércsokoládé
10 g lapzselatin
200 g tej
6 g earl grey szálas tea, vagy 3 db earl grey teafilter

Áztassuk hideg vízbe a lapzselatint. Egy gyorsforralóban alacsony lángon forraljuk a tejet a teával kb 5 percig, majd távolítsuk el a teát. Ha szálas teát használunk, szűrjük le. Keverjük hozzá a kinyomkodott zselatint. Olvasszuk fel a fehércsokoládét, öntsük hozzá a tejes keveréket, és botmixer segítségével keverjük egyneművé. A tojássárgát a cukorral vízgőz felett habverővel folyamatosan keverve kb 80°C-ig hevítjük, amíg egy világos krémes masszát nem kapunk. Botmixerrel ezt is a tejes-fehércsokoládés keverékhez dolgozzuk, majd gyakran átkeverve hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni. A habtejszínt lágy habbá verjük, majd habverővel óvatosan a keverékhez forgatjuk.

Earl grey zselé
200 g víz
50 g cukor
15 g citromlé
6 g earl grey szálas tea, vagy 3 db earl grey teafilter
5 g lapzselatin

A vizet forraljuk fel, majd lefedve áztassuk benne a teát 15 percig. Közben áztassuk a lapzselatint hideg vízbe. Távolítsuk el a filtert/szűrjük le a teát, majd forraljuk fel a citromlével és oldjuk fel benne a cukrot. Végül adjuk hozzá a kinyomkodott lapzselatint, és hűtsük langyosra.

Összeállítás
A kihűlt brownie-t tegyük 21 cm-es tortagyűrűbe. Öntsük rá a mousse felét, majd helyezzük a közepére a kifagyasztott körte-betétet, és öntsük rá a maradék mousse-t. Tegyük 1 órára fagyasztóba, majd öntsük a tetejére az Earl grey zselét, és tegyük egy éjszakára hűtőbe. Éles késsel óvatosan körbevágjuk, majd kivesszük a formából. Díszítsük a tetejét szeletenként tejszínhabbal (16), amire temperált étcsokoládéból háromszög alakúra vágott díszeket helyezünk.