Programok

2016. december 1. — december 23.

Design Karácsony az Allee-ban

Extravagáns karácsonyfák ejtik ámulatba mindazokat, akik az Allee Bevásárlóközpontba látogatnak advent idején. A nem mindennapi karácsonyi hangulatot pedig a „Design Karácsony – A legszebb ajándék a Te ajándékod” elnevezésű kézműves kreatívműhely is fokozza.
Cover

Öt egyetem művészettel foglalkozó hallgatói álmodták és valósították meg azokat az extravagáns karácsonyfákat, amelyek decemberben az Allee-ban láthatók. A bevásárlóközpont inspirációja, felkérése és támogatása alapján az ország legkreatívabb egyetemi képzésein résztvevő diákok értelmezték újra, fogalmazták meg, a korszellemet idézve dekonstruálták egyedi karácsonyfájukat. A design karácsonyfák készítői: Magyar Képzőművészeti Egyetem Grafika Tanszék, Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, Pécsi Tudomány Egyetem Művészeti Kar, Nyíregyházi Főiskola Vizuális Kultúra Intézet, Szegedi Tudományegyetem Rajz és Művészettörténet Tanszék.

Az adventi időszakban – 2016. december 1. és 23. között – indítja el a bevásárlóközpont a karácsonyi Kreatívműhely aktivitást, amelynek keretében gyermekek és felnőttek vehetnek részt művészeti vezetők irányítása mellett olyan kézműves kreatívműhelyi foglalkozásokon, ahol minőségi alapanyagokból (kerámia, textil, fa és papír) igazán szép és egyedi ajándékokat készíthetnek. Az egyórás programon való részvétel ingyenes, de online regisztrációhoz kötött. Jelentkezni a www.allee.hu/kreativ_muhely weboldalon lehet. Hétfőtől szerdáig a gyermekeket, csütörtökön és pénteken a felnőtteket várják, hétvégén pedig váltakozva követik egymást az időpontok, így a felnőttek és gyermekek egyaránt átélhetik az ajándékkészítés örömét.


Az Allee Bevásárlóközpont fontosnak tartja értékteremtő szervezetek jótékony támogatását, ezért ebben az évben a Bohócdoktorok, vagyis a Magyar Bohócok a Betegekért Alapítvány számára rendez gyűjtést. A 2000-ben alapított szervezetet Dr. Lala, Balog László, azaz Lala bohóc vezeti, akit a Magyar Televízióban 1984-ben indult, több éven át futó Cigánykerék című sorozatból ismerhetik akkori és mai gyermekek milliói.