Házirend állattal érkezők számára

Az Allee Bevásárlóközpont állatbarát üzletközpontként a jól szocializált kutyával és a házirend által engedélyezett egyéb állattal rendelkezők részére lehetőséget kíván biztosítani arra, hogy négylábú társukkal együtt vegyenek részt az Allee nyüzsgő életében. A minél harmonikusabb együttlét és a vonatkozó jogforrásoknak való megfelelés érdekében az alábbi házirendet minden állattal érkező köteles betartani. 

1. Az Allee Bevásárlóközpont területére fajtától, mérettől, életkortól függetlenül kis- és nagytestű kutyák, macskák, nyulak, vadászgörények és egyéb házi kedvencek is beléphetnek és mindazon üzletekbe is bevihetők, amelyeknek a kirakatán megtalálható az ‘Állatbarát üzlet’ matrica. Erről előzetesen a www.allee.hu oldalon, az adott üzlet aloldalán is tájékozódhat. 

2. Az Allee Bevásárlóközpont területére fajtától, mérettől, életkortól függetlenül kis- és nagytestű kutyák, macskák, nyulak, vadászgörények és egyéb házi kedvencek is beléphetnek és mindazon üzletekbe is bevihetők, amelyek ezt engedélyezik, és külön piktogrammal jelzik, az élelmiszert előállító és értékesítő helyiségeket, valamint az ügyfélforgalmat bonyolító hivatalos, nyilvános helyiségeket kivéve. 

3. Nem hozhatók be az Allee Bevásárlóközpont területére madarak, vadállatok, egzotikus állatok, valamint haszonállatok. 

4. Az Allee Bevásárlóközpont II. emeletén található gyorséttermi területre (foodcourt) állatot nem lehet bevinni. 

5. Az Allee területének engedélyezett részére pórázzal felvezetve vagy hordozóban hozhatók be a kutyák. Kutyát csak olyan személy vezethet, aki az eb irányítására, kezelésére és féken tartására alkalmas. 

6. Az Allee területének engedélyezett részére erre a célra megfelelő speciális hordozótáskában vagy ketrecben hozhatók be a macskák, nyulak, vadászgörények és egyéb engedélyezett állatok. 

7. Az állatot felvezető/behozó személy csak egészséges, jól szocializált, megfelelő idegrendszerű, tiszta, ápolt állatot hozhat be és vezethet a 

bevásárlóközpont engedélyezett területén oly módon, hogy az más testi épségét, egészségét ne veszélyeztesse, nyugalmát ne zavarja, félelmet ne keltsen és/vagy anyagi kárt ne okozzon. Veszélyes ebet kizárólag a harapás lehetőségét megakadályozó, biztonságos szájkosárral és a kibújást megakadályozó nyakörvvel, két méternél nem hosszabb, nem kihúzható pórázon, a tartási engedélyben megjelölt személy felügyeletével szabad vezetni. A szolgálati- és segítőkutyák (rendőr, látássérült-segítő, mozgássérült-segítő eb) ezalól kivételt képeznek. 

8. Az állatot felvezető/behozó személynek fokozottan kell figyelnie a bevásárlóközpont rendjére és tisztaságára. 

9. Az Allee területén az állat minden cselekedetéért a felvezető, a hordozóban behozó személy, valamint az állat gazdája a felelős büntetőjogi, polgárjogi és szabálysértési vonatkozásban, így károkozás esetén is kizárólag a felvezetőt, behozót, illetve a gazdát terheli bárminemű kártérítési, kártalanítási felelősség. 

10. Az Allee Bevásárlóközpont engedélyezett területére kizárólag chippel ellátott, veszettség ellen beoltott kutyát lehet behozni. 

11. A felvezető/behozó személynek magával kell hoznia a kutya oltási könyvét vagy az állat útlevelét, amelyet az Allee Bevásárlóközpont szakszemélyzetének, valamint biztonsági személyzetének kérésére fel kell mutatnia abból a célból, hogy egyértelműen bizonyítható legyen a megfelelő oltás megléte. 

12. Az Allee Bevásárlóközpont fenntartja magának a jogot, hogy bármikor szakember segítségével ellenőrizze a kutya oltási könyvét/útlevelét és az azonosító chip meglétét. 

13. Az Allee Bevásárlóközpont fenntartja magának a jogot, hogy amennyiben a kutyát felvezető/behozó személy nem tudja felmutatni a kutya oltási könyvét/útlevelét, akkor a kutya és az állatot felvezető/behozó személy a bevásárlóközpont területéről kivezethető. 

14. Az Allee Bevásárlóközpont fenntartja magának a jogot, hogy amennyiben az állatot felvezető/behozó személy a Házirend 6. és/vagy 7. pontját megszegi, akkor az állat és az állatot felvezető/behozó személy a bevásárlóközpont területéről kivezethető. 

15. Az Allee Bevásárlóközpont fenntartja magának a jogot, hogy amennyiben a kutya nem rendelkezik azonosító chippel, akkor a kutya és az állatot felvezető/behozó személy a bevásárlóközpont területéről kivezethető. 

16. Amennyiben az állat az Allee területén piszkít, azt a felvezető/behozó személynek kötelező feltakarítania és egyben az Info Pont-nál jelezni az eseményt és kérni fertőtlenítő takarítást. 

17. A behozott állat által elkövetett sérülést okozó agresszió rendőrségi feljelentést von maga után. 

18. Az Allee Bevásárlóközpont a Kőrössy József utcai és az Október 23. utcai bejáratnál kutyaitatót biztosít.