Rólunk

A XI. kerület szívében álló Allee Bevásárlóközpont 2009. november 11-én nyitotta meg kapuit. Több mint 140 üzletnek, egy 13 termes multiplex mozinak, éttermeknek, irodáknak, és egy fitnesz teremnek biztosít helyet, valamint 1 200 db autónak parkolót. A multifunkcionális komplexum évente több mint 18 millió látogatót vonz, és Budapest egyik legkedveltebb bevásárlóhelye. Az épületet az Október huszonharmadika, a Kőrösy, a Váli és a Bercsényi utcák határolják.

Divatos, sokszínű, ínycsiklandó

Az Alleeban mindenki megtalálhatja a stílusának megfelelő, minőségi ruhadarabokat és kiegészítőket olyan neves márkák üzleteiben, mint például a Van Graaf, H&M, Mango, Calvin Klein, a Zara, a Heavy Tools, avagy éppen a Calzedonia.

A sportolni vágyókat többek közt az Intersport, az Under Armour, Helly Hensen, a BioTechUSA, és a Fit Lifestyle, várja, a kikapcsolódást keresőket a Cinema City, a Life1 Fitness klub és a Libri csábítja el hozzánk, az elektronikai eszközök után érdeklődők pedig a Best Byteban és a notebook.hu üzletében találhatják meg a számításukat. A listájáról szinte mindent kihúzhat, aki itt intézi a bevásárlást, hisz egy közel 4000 m2-es Interspar, valamint egy Jysk is helyet kapott az Alleeban. 

Egy jó ebédért sem kell a szomszédba menni, hiszen megújult, 750 ülőhelyesre bővített étteremszintünkön, valamint a bevásárlóközpont teljes területén számtalan különféle étterem és kávézó áll a látogatók rendelkezésére a vegántól a gluténmentesig. 

Ezt a széles kínálatot ráadásul rengeteg kedvezménnyel is megédesítjük az ingyenesen letölthető Allee Club applikációval, ahol havonta megújuló kuponokkal, valamint nyereményjátékokkal is díjazzuk vásárlóink hűségét. Tagjaink először értesülnek az akciókról, és nekik szóló, exkluzív ajánlatokkal is rendszeresen meglepjük őket.

Helyben a helyiekért

Az évek során szoros köteléket alakítottunk ki a főváros legnépesebb kerületével és az itt élőkkel. Számtalan kulturális programmal és eseménnyel igyekszünk színesíteni és szebbé tenni a helyiek mindennapjait. 2020-ban, a pandémia alatt ingyenes házhozszállítási szolgáltatást indítottunk a 65 év felettieknek. Orvosi műszerekkel és védőfelszerelésekkel segítettük a Szent Imre Kórházat, valamint támogattuk a Tégy a Pető Intézet Gyermekeiért Alapítvány munkáját is. Az idei évben vakkóstolásos eseményünkkel a szintén XI. kerületi Budapesti Korai Fejlesztő Központ működéséhez járultunk hozzá egymillió forinttal.

Az „Allee Art Wall” projektben három képzőművész, Mátyási Péter, Soós Nóra és Weiler Péter műveit mutattuk be és bocsátottuk árverésre. A teljes bevételt Az Országos Mentőszolgálat Alapítvány számára ajánlottuk fel. Az egymillió forintos összdíjazású Allee Művészeti Pályázat keretében képző- és iparművészeknek adtunk lehetőséget, hogy megálmodják a bevásárlóközpont új Staccato felületeit. A közeljövőben aktív résztvevőként és helyszínként támogatjuk majd a CUP 4 Creativity projektet, ami a kerületi lakók alkotókészségének felélesztéséért jött létre. Emellett az Eleven Ősz programban is közreműködünk, ami lehetőséget ad designerek, építészek, művészek és más alkotók bemutatkozására a nagyközönség előtt.

Frissebb, zöldebb, barátságosabb

Nemrégiben teljes megújuláson mentünk keresztül. A 17 millió eurós projekt célja, hogy a budapesti piac egyre növekvő versenyében biztosítsuk az Allee vezető pozícióját, fokozza a vásárlás élményét, és újradefiniálja a központ találkozóhelyként betöltött szerepét a fővárosban.

Nem csupán Magyarországon, de a régióban is az Allee az első bevásárlóközpont, amely stratégiai alapokra helyezi a fenntartható működést. 2020-tól már kizárólag teljes egészében megújuló forrásból származó villamosenergiát használunk működésünkhöz.

Egy 710 m2-es napelemparkot telepítettünk a mozi fölötti tetőre, az Október huszonharmadika utca felőli bejáratnál pedig okosjárdát alakítottunk ki, amivel évente közel 1,8 millió Kilowatt áramot takarítunk meg és 660 tonna szén-dioxiddal csökkentjük ökológiai lábnyomunk. 24 korszerű töltőpont várja az elektromos autóval érkezőket. Az újonnan kialakított zöldfal a szén-monoxidot és a port köti meg, a világításcsere pedig az energiatakarékosságot szolgálja.

Étteremszintünkön bővítettük a fogyasztóteret, új éttermeket alakítottunk ki és friss dizájnelemekkel, valamint átgondolt ültetési koncepcióval tettük még kellemesebbé a közös étkezést.

A kisgyermekkel érkezők örömére az étteremszinten egy családi étkező-játszó sarok is kialakításra került, de az ősz folyamán átadásra kerülő két új baba-mama szobánk is a családosok látogatását teszi még kényelmesebbé/problémamentesebbé.

Négylábúak előtt is nyitva

Mi vagyunk Magyarország első kutyabarát bevásárlóközpontja. Az ételudvar kivételével az Allee összes közösségi terében szívesen látjuk a kutyákat, cicákat, nyuszikat és a vadászgörényeket is. Sőt, a gazdik és kis kedvenceik rengeteg üzletet is meglátogathatnak közösen. 

A Kőrösy sétány és az Október huszonharmadika utca felőli bejáratnál itatókat is kihelyeztünk a „Kedvenceink kedvence az Allee – állatbarát bevásárlóközpont” program keretében. A bevásárlást pedig igénybe vehető állatjárgányaink könnyítik meg, amelyekben a kis kedvencek és a csomagok is kényelmesen elférnek.

Rendszeresen szervezünk kutyás rendezvényeket. Ilyen az Ebathlon is, ahol a legösszeszokottabb kutya-gazdi párosok vonulhatnak fel a zsűri előtt értékes nyereményekért versengve. A Kutyával a vörös szőnyegen eseményen pedig a legstílusosabb kutyusok és gazdijaik léphetnek a reflektorfénybe.