Rólunk

A XI. kerület szívében található Allee Bevásárlóközpont 2009. november 11-én nyitotta meg kapuit. Több mint 140 üzletnek, egy 13 termes multiplex mozinak, éttermeknek, irodáknak, és egy fitneszteremnek ad helyet, valamint 1200 db autónak biztosít parkolási lehetőséget. A multifunkcionális komplexum évente több mint 15 millió látogatót vonz és Budapest egyik legkedveltebb bevásárlóhelye. Az épületet az Október huszonharmadika, a Kőrösy, a Váli és a Bercsényi utcák határolják.

Divatos, sokszínű, ínycsiklandó

Az Allee-ban mindenki megtalálhatja a stílusának megfelelő, minőségi ruhadarabokat és kiegészítőket, olyan neves márkák üzleteiben, mint például a Van Graaf, H&M, Mango, Mohito, Zara, Heavy Tools vagy éppen a Calzedonia.

A sportolni vágyókat többek közt az Intersport, R-GOL.com, a Helly Hansen, a BioTech USA, és a Fit Lifestyle várja, a kikapcsolódást keresőket a Cinema City, a Life1 Fitness és a Libri csábítja hozzánk, az elektronikai eszközök után érdeklődők pedig a Best Byte-ban és a notebook.hu üzletében találhatják meg azt, amit keresnek. A listájáról szinte mindent kihúzhat, aki itt intézi a bevásárlást, hisz egy közel 4000 m2-es Interspar, valamint egy Jysk is helyet kapott az Allee-ban. 

Megújult, 750 ülőhelyes ételudvarunkon, valamint a bevásárlóközpont több pontján bárki megtalálja a kedvére való étkezési alternatívát, hiszen a klasszikus fogásoktól kezdve, a nemzetközi ízkavalkádon át megannyi hely várja a vásárlókat. Lehetsz street food rajongó vagy akár egészségtudatos étrendet követő, az Allee tökéletes választás egy üzleti ebédhez vagy egy baráti vacsorához! 

A széles választékot rengeteg kedvezménnyel tesszük még vonzóbbá, az ingyenesen letölthető Allee Club applikációnak köszönhetően, ahol havonta megújuló kuponokkal, valamint nyereményjátékokkal is díjazzuk vásárlóink hűségét. Az Allee Club tagok először értesülnek az akciókról, és nekik szóló, exkluzív ajánlatokkal is rendszeresen meglepjük őket.

Helyben a helyiekért

Az évek során szoros köteléket alakítottunk ki a főváros legnépesebb kerületével és az itt élőkkel. Számtalan kulturális programmal és eseménnyel igyekszünk színesíteni és szebbé tenni a helyiek mindennapjait. 2022-ben helyszínt biztosítottunk az Újbuda Önkormányzatának közreműködésével fejlesztett közösségi platform, az Insert népszerűsítésére, amely azzal a céllal jött létre, hogy segítsen az alkotni vágyó újbudaiaknak bekapcsolódni a helyi alkotóközösségek életébe. Azáltal, hogy támogatásunkkal itt is bemutatkozhattak, még többen ismerkedhettek meg a kezdeményezéssel, és találtak művészeti projektjeikhez helyszínt, eszközt és társakat vagy kaptak lehetőséget arra, hogy közös tudástárból képezhessék magukat. 

Az egymillió forintos összdíjazású Allee Művészeti Pályázat keretében képző- és iparművészeknek adtunk lehetőséget, hogy megálmodják a bevásárlóközpont új Staccato felületeit. Emellett az Eleven Ősz programban is közreműködünk, ami lehetőséget ad designerek, építészek, művészek és más alkotók bemutatkozására a nagyközönség előtt.

2022 karácsonyán pedig egyedi díszdobozos szaloncukor vásárral és jótékonysági festmény aukcióval támogattuk a Nem Adom Fel Alapítványt, hogy megvalósulhasson a XI. kerületben a Mikes Lélekközpont: egy hely, ahol 10-12 fogyatékkal élő fiatal önálló, teljes életet élhet. 

Frissebb, zöldebb, barátságosabb

Nemrég fejeződött be a bevásárlóközpont zöld stratégiája alapján, a fenntarthatóságot szolgáló 18 millió eurós beruházás. A felújítás során átalakítottuk a külső és belső tereket, hogy biztosítsuk az Allee vezető pozícióját, fokozzuk a vásárlás élményét, és újradefiniáljuk a központ találkozóhelyként betöltött szerepét.

2020-tól már kizárólag teljes egészében megújuló forrásból származó villamosenergiát használunk a bevásárlóközpont üzemeltetéséhez. A mozi fölötti tetőn egy 710 m2-es napelempark került kiépítésre, valamint a bevásárlóközpont teljes közös területén energiahatékony LED fényforrásokra lettek cserélve a világítótestek és energiatakarékosabb lett a gépészet is. Környezettudatos tevékenységeinkkel évente közel 1,8 millió Kilowatt áramot takarítunk meg és 660 tonna szén-dioxiddal csökkentjük ökológiai lábnyomunkat.

A Kőrösy József sétány felőli bejárat mellett 17 méter magas, 65 négyzetméter felületű, élő, virágos és örökzöld növényekből épített növényfalat telepítettünk, amely oxigént termel, megköti a szén-monoxidot, felfogja a port és környezetében jelentősen képes növelni a páratartalmat, ezáltal hűteni a levegőt.

Mindemellett a zöld közlekedés elkötelezett hívei is vagyunk. Parkolónkban 24 korszerű e-töltőpont várja az elektromos autóval érkezőket, és együttműködünk a Share Now autómegosztó szolgáltatóval is. A bejáratnál kamerával és biztonsági szolgálattal megfigyelt kerékpártároló található, mellyel pedig a biciklis közlekedést támogatjuk. 

Mindhárom szintünk mosdófolyosójára, valamint a Családi sarok és az Info Pont mellé is automatizált vízadagolóval ellátott, érintésmentes palacktöltő automatákat helyeztünk ki, hogy ezzel is csökkentsük a PET palackok használatát.

A kisgyermekkel érkezők örömére az étteremszinten egy családi étkező-játszó sarok is kialakításra került, továbbá minden szinten megtalálható baba-mama szobánk is a családosok látogatását teszi még kényelmesebbé.

Várjuk a négylábúakat is

Az Allee Magyarország első kutyabarát bevásárlóközpontja. Az ételudvar kivételével az összes közösségi térben szívesen látjuk a kutyákat, cicákat, nyuszikat és a vadászgörényeket is. Sőt, a gazdik és kis kedvenceik rengeteg üzletet is meglátogathatnak közösen, melyeket állatbarát matricával jelöltünk.

A Kőrösy sétány és az Október huszonharmadika utca felőli bejáratnál található itatók kihelyezése a „Kedvenceink kedvence az Allee – állatbarát bevásárlóközpont” program keretében valósult meg. Az itatók tavasztól őszig használhatók. A bevásárlást pedig igénybe vehető állatjárgányaink könnyítik meg, amelyekben a kis kedvencek és a csomagok is kényelmesen elférnek.