#alleetippek

2023. augusztus 7.

#alleetippek - Állatkertek napja - augusztus 9.

Tudtad, hogy 157 évvel ezelőtt, augusztus 9-én nyílt meg a Budapesti Állat- és Növénykert, ami az első állatkert volt Magyarországon? Ennek emlékére ünnepeljük az Állatkertek napját, ezért mi is hoztunk néhány tippet a játékok és a divat területén, amelynek segítségével gyermekeidet megismertetheted a természettel és az állatvilággal.

Szórakoztató könyvek kicsiknek és nagyoknak

A Libri üzletében számos állatokkal kapcsolatos könyv található gyerekek számára. Mesekönyvek, képeskönyvek és ismeretterjesztő kiadványok várják, hogy a gyerekek felfedezzék a különféle állatfajok világát. Biztosan a te gyermekedben is felmerült már az a kérdés, hogy hogyan születnek a kisállatok. Katy Kimbell és Li Söderberg Állat születik című könyvében az állatok születéséről olvashatunk, illetve megtudhatjuk azt is, hogyan nevelik az állatmamák kicsinyeiket. Amennyiben egy szórakoztató és gyönyörűen illusztrált mesekönyv segítségével ismertetnéd meg gyermekedet az állatokkal, válaszd Kertész Erzsi Állat KávéZoo című mesekönyvét. Egy matricás albummal sem lőhetsz mellé, így bátran ajánljuk az 1000 állat matricája című albumot, ami biztosan a te gyermekedet is leköti egy időre, miközben felfedezheti az állatok varázslatos világát! Az állatkertek és a vadon élő állatok életéről szóló könyvek mellett olyan mesés történetek is megtalálhatók, amelyek segítenek a gyerekeknek megérteni az állatok iránti felelősséget és védelmük fontosságát.

Ha a könyvek mellett szórakoztató, de tanulságos játékokat is keresel, amelyekkel gyermekeid még jobban megismerhetik az állatok világát, nézz körül a REGIO játék üzletben, ahol fiúknak és lányoknak is találsz fejlesztő játékokat, például 40-db-os dinós puzzlet, memória fejlesztő könyvet, illetve egy 30 darabos állatkertes nyomdakészletet is!

A plüss játékok remek kellékei a szerepjátékoknak. A Flying Tiger üzleteiben ujjra húzható állatfigurák közül választhatsz, amelyekkel remek történeteket tudtok közösen kitalálni.  A sok móka és kacagás mellett olykor sérülések is előfordulnak. Az állatmintás sebtapasz, nemcsak minden sebet begyógyít, hanem könnyen mosolyt is csal a kis sérült arcára.

Elefánt rajongók figyelem! Ha a te apróságod is szívesen tölti az idejét rajzolással, festéssel, akkor mindenképp szerezd be neki ezt az extra cuki elefántot, amelyet ő maga festhet ki 3 különböző színnel!

A H&M üzleteiben is érdemes szétnézni, ha a gyerekeknek keresel állatmintás ruhadarabokat. Az állatminták a ruhákon idén is igazán trendinek mondhatók, így könnyedén találsz olyan szetteket, kiegészítőket a kínálatban, amelyeken megtalálhatók kedvenc állataid.

Jöhet a pizsama party? Igazán menő, ha összeöltözteted a gyerekeket, hiszem a mintás pamutpizsama minden gyerkőcön nagyon jól mutat. Mit szólnál egy leopárd mintás kétrészes szetthez? Könnyed anyaguk miatt tökéletes választásnak bizonyulhatnak a meleg nyári napokra, és garantált, hogy a te csemetéd lesz a legmenőbb az állatkertben! Hogy minden helyzetben stílusosak maradjunk, ezért kiegészítőként egy divatos zokni is simán fel tudja dobja a gyerekek outfitjét. Minnie egér rajongók számára kötelező darab a H&M 7 pár mintás bokazoknija.

Te melyiket fogod mindenképpen beszerezni?