#alleetippek

2024. június 14.

#alleetippek – Apa csak egy van

Az anyák napja mintájára ezen jeles ünnepnapot az apák és az apaság elismerésének szenteljünk: köszönetet mondunk az apáknak a gondoskodásért, odaadó munkájukért, fáradhatatlan erőfeszítéseikért, és mindenekelőtt a szeretetért, amit tőlük kapunk.

A szeretet a tisztelettel kezdődik

Kevesen tudják, hogy az apák napját egy amerikai hölgynek köszönhetjük. Sonora Smart Dodd édesapja előtt akart ezzel tisztelegni, aki egyedül nevelte fel 9 gyermekét. Az akkor még csak lokális ünnepnap eredetileg tervezett dátuma június 5., azaz édesapja születésnapja lett volna, de a szervezők csúsztak az előkészületekkel, így az első apák napját 1910. június 19-én, a hónap 3. vasárnapján tartották Spokane-ben. Ma is ez a hivatalos nemzetközi ünnepnap.

Egy ajándék, egy ölelés, egy gesztus

Nincsenek szabályok vagy kialakult szokások arra nézve, hogy mivel kedveskedjünk apukánknak ezen a szép vasárnapon. Abban azonban biztosak vagyunk, hogy bármit is találunk ki megbecsülésünk jeléül, mindenképpen örömöt fogunk szerezni vele: egy jó bor, egy finom vacsora, egy mozijegy, parfüm vagy akár egy kondibérlet, nos ez mind kiváló választás lehet. Alábbi tippjeinkkel adunk egy kis segítséget a mosolyok, ölelések és köszönetnyilvánítások mellé.

…hogy legyen mivel koccintani

Borkülönlegességek a számunkra különleges személyeknek: három exkluzív tippel érkezik apák napja alkalmából a Bortársaság. A KRISTINUS Analóg 2022 alapját organikusan termelt és gondosan válogatott olaszrizling, tramini és sauvignon blanc adja. A friss must hűtött acéltartályban és agyagamforákban erjedt spontán, majd eredeti formájában, szűrés és derítés nélkül került palackba. A FOT-LI Vermut Rojo egyenesen Reusból, a spanyol vermutok fővárosából érkezett. Különlegessége, hogy az alapborhoz kizárólag garnatxa blanca fajtát szüretelnek Tarragona feltörekvő borvidékéről, Montsant-ból és Penedés-ből, majd a nedűt tölgyfahordókban érlelik. Egy szelet narancs mellett jégre öntve legalább annyira jó, mint koktélok alapjaként. A harmadik javaslatunk egy enyhén savú, finoman fűszeres, édes gyümölcsízzel, a zárásban pedig szikár sóssággal incselkedő borkülönlegesség, mely kézzel szedett ugni blanc, vermentino és clairette házasításából, a Ceyreste falu menti 4 hektáros területről származik. Ez a Sainte-Magdeleine Blanc Méditerranée 2023.

Nem minden férfi apa, de minden apa férfi

A Dior Sauvage parfümben az intenzív frissesség találkozik a kelet mélységes szelídségével. Bódító erejű illat, mely – akárcsak apáink – nem ismer határokat. Az apai szerep tagadhatatlanul kimerítő tud lenni. A Dior Homme Dermo System fáradtság elleni szemszérum azonban hatékonyan ellensúlyozhatja ezt. Összehúzó hatásának köszönhetően megerősíti a szemkörnyéki szöveteket, a szemhéjat pedig újra feszessé varázsolja. Jó választás, különösen akkor, ha fontos nekünk, hogy szüleinket örökké fiatalnak láthassuk. Bár a férfiak imádják az autókat, sajnos nem mindenki engedheti meg magának, hogy apák napja alkalmából egy slusszkulccsal kedveskedjen. Szerencsére a Mercedes illatok terén is hozza a minőséget. A Mercedes-Benz Select férfi illat mindazt megtestesíti, ami az apákat generációktól függetlenül jellemezi: határozottság, elegancia és időtlenség.

 

Tartsuk őket karban!

Életünk elején ők tartottak bennünket a karjaikban, de most rajtunk a sor: mi is tehetünk azért, hogy karban tartsuk őket. A Life1 Fitness Allee fitneszklub bérlete segít abban, hogy minél tovább megtartsák erejüket. A sikerről csúcsminőségű edzőterem, lenyűgöző géppark-kínálat, élményekkel teli csoportos órák, valamint profi személyi edzők gondoskodnak.

Nincs értékesebb a közös időnél

Sok apuka nem a kézzel fogható meglepetésnek örül a legjobban, hanem annak az időnek, amit a gyerekeivel tölthet. Remek ötlet tehát, ha élményt adunk ajándékba! Ennek talán a legegyszerűbb formája, ha apák napja alkalmából elvisszük a családot moziba. Arra ügyeljünk csak, hogy olyan filmet válasszunk, ami túlmutat a halványpöttyös, romantikus leánykaregények kategóriáján, és bővelkedik látványban, akcióban, izgalmakban és székhez szögező vizuális effektekben. A férfiszívnek az ilyen típusú filmek jellemzően kedvesebbek. Persze egy szuperóriás, cheddar ízesítésű popcorn sok mindent feledtethet…

Ajándékozzuk a választás örömét

Ha szeretnénk meghagyni a választás szabadságát, akkor a legjobb ajándékötlet az Allee Ajándékkártya, és így közel 100 üzlet kínálatából választhatja ki szeretett édesapánk a számára legkedveltebb ajándékot.