#alleetippek

2024. június 14.

#alleetippek – Ballag már…

A ballagás nagyon szép, régi hagyomány. A felnőtté válás egyik meghatározó mérföldköve, melyet az egész országban kiemelten fontos eseményként tartanak számon. Ez az állomás a diákok életében az elköszönésről, a lezárásról, a búcsúzásról, ugyanakkor egy új kezdetről is szól.

Egy kis történelem

A ballagás szokása az 1870-es években indult Selmecbányáról, ahol a helyi bányászati, illetve erdészeti akadémia hallgatói a Ballag már a vén diák… kezdetű dalt énekelve búcsúztak el az iskolától. Ez a különleges és szép hagyomány gyorsan elterjedt az országban. Az 1920-a évektől kezdve más dalok is felbukkantak a ballagók repertoárjában, mint például az Elmegyek, elmegyek… kezdetű magyar népdal, továbbá megjelent a szerenádozás szokása is, amikor a diákok népszerű dalok éneklésével búcsúznak el a tanároktól, általában a ballagás előtti éjszakán.

Búcsúajándék és útravaló

A ballagási ünnepségek része, hogy a végzős diákokat a tanárok és a családtagok, valamint a barátok, ismerősök is elbúcsúztatják az iskolától. Az ilyenkor elhangzó jókívánságok mellett virággal és kisebb ajándékokkal szokás a diákokat is megörvendeztetni, melyek egyrészt emlékeztetik őket az eltöltött közös évekre, másrészt támogatják őket a közelgő változások felé vezető úton. Íme egy csokorravaló ajándék tipp, amelyeknek a diákok biztosan örülni fognak a ballagáson.

Ragyogó ötletek

Új ékszerkollekcióval érkezik a Pandora. A természet kifinomult szépségét tükrözi organikus formájú darabjaival a Pandora Essence. Az egyediség jegyében alkotott különleges kollekcióban mindenki megtalálja kedvenc ballagási ajándékát. A Pandora másik ajánlata a Disney Oroszlánkirály című mozifilm karaktereire épített ékszerválogatás, melyet a történet 30. évfordulója ihletett. Azok számára is akad itt kedves meglepetés, akik a Disney karakterei közül a legjobban Donaldot és Daisy-t kedvelik. Nekik ajánljuk csodaszép, kézzel felvitt, tűzzománccal díszített charmjainkat.

Nincs ballagás virág nélkül

A Fadohome nagy szakértelemmel és különleges gondossággal készített ballagási csokrait nyugodt szívvel ajánljuk mindenkinek, aki a virágok nyelvén is szeretné kifejezésre juttatni jókívánságait és szeretetét. Ha valakinek egyedi kívánsága van, a Fadohome tapasztalt virágkötői rendelésre elkészítik akár a leglátványosabb, legkülönlegesebb virágkompozíciókat is, melyek valóban feledhetetlenné varázsolják az eseményt.

 

Kirepülnek kedvenceink

Ha valaki kreatív, egyedi és vidám ajándékkal szeretné meglepni szeretteit, a Lufipark különleges kínálatában biztosan talál kedvére valót a változatos és ötletes ajándékötletek között. A „TRIPLA BUBORÉK” 3 db különleges, nagyméretű bubbles lufit tartalmaz a hozzáillő diplomasapkás-mintás súllyal. A „FOURSMILE” a legvidámabb lufikat köti egyetlen ballagós csokorba. Az „ELEGANT” ballagós bubbles válogatás pedig speciális gélanyaggal tartósított lufikat rejt a hosszabb lebegési idő érdekében.