#alleetippek

2024. április 19.

#alleetippek – Divatba hozott illatok

Parfüm és divat: két olyan fogalom, mely az elmúlt évszázadokban elválaszthatatlanul összefonódott egymással. Ennek egyik oka, hogy a ruhák, kiegészítők 3D-ben hatnak, a szemnek nyújtanak elsősorban esztétikai élményt, míg az illatok varázslatos, megfoghatatlan módon kiegészítik a látványt, és behozzák a divatvilágba az élményalkotás negyedik dimenzióját, az érzelmeket. Nem meglepő, hogy a nagynevű parfümházak mellett teret hódítanak a divatmárkák saját komponálású termékei is, legyen szó eau de parfum-ről, eau de toilette-ről, vagy akár eau de cologne-ról.

Egy jó illat valódi műalkotás

Parfümöt alkotni nem munka, hobbi vagy szórakozás, hanem művészet. Legalább akkora szakértelmet, kreativitást és elhivatottságot igényel, mint egy új kollekció megtervezése. Christian Dior azt mondta: „A nő parfümje többet árul el róla, mint a kézírása.” Nagyobb a felelősség tehát a parfümőrök és -elemzők, illatmixerek, alapanyagkutatók, parfümmesterek vállán, mint azt elsőre gondolnánk. Szerencsére sokféle típusú termékből, alapillatból, és márkából választhatunk. Következzenek mindig hasznos tippjeink, melyek segíthetnek eligazodni a termék- és illatkavalkádban, kifejezetten, ha olyan illatokat keresünk, amelyek sportoláshoz is ideálisak.

Barack és vanília egy csokorban

A Zara női illatai közül a Peach Glow (barackragyogás) egy elegáns, a virágos illatcsaládba tartozó parfüm őszibarack és grepfruit alapjegyekkel. A Sensual Vanilla (buja vanília) egy fényűző, borostyánszínű virágillat, mely a krémes vaníliát meleg mokka szívjeggyel ötvözi. A Nude Bouqet (meztelen csokor) váratlan kombinációkkal lep meg bennünket: alapjegyei a cseresznye, a vanília és a bazsarózsa.

Egy férfi illata

A Zara kínálata férfiillatokban is bővelkedik. A Blanc Ensoleillé (napfényes fehér) Olivia Giacobetti parfümje, aki így fogalmaz a nevével fémjelzett műalkotásról: „A tűző napon vagy a tél szívében a fehér farmer csábítása: nélkülözhetetlen, gondtalan, sikkes, szokatlan. Ez egy tejszerű, sós és cukros fehér. Egy lágy és beburkoló fehér.” Két különleges, nagyvárosi stílusukban férfias illat szerepel még a Zara Man tippek között. A Lisboa (Lisszabon) egy üde és sportos eau de toilette, melynek illatpiramisában a citrom, a pézsma és a frissesség jegyei uralkodnak. A Seoul (Szöul) a mogyoró, a bors és a borostyán izgalmas kompozíciója – egy kellemesen aromás, modern, sportos és fényes illategyüttes.

Keleti izgalom

A Reserved egyik legfigyelemreméltóbb illatkreációja, a White Tea (fehér tea) egyetlen pillanat alatt a távolkeleti országok egzotikus tájaira repít bennünket. Az eau de parfume alapjegyében a pacsuli, szívjegyeiben a gardénia és a frangipáni, fejjegyeiben pedig a körte és a piros bogyós gyümölcsök köszönnek vissza.

A név kötelez

Majescti Bloom, azaz fenséges virágzás, magasztos fiatalság. Ezzel a névvel debütált a Mango exkluzív fragranszkülönlegessége. A név magában hordozza a művészi illatkompozíció legfontosabb összetevőinek tulajdonságait. Egy valódi parfümelemző azonnal felfedezné benne a bergamot, a jázmin, a rózsa és a cédrusfa illatát.

Április 20-án ezekkel az illatokkal várunk az Allee átriumában! Fedezd fel velünk az érzékek varázslatos világát, és találd meg azt a parfümöt, ami igazán kifejezi személyiségedet!