#megújulás

A környék kincsei modern művészek szemével: Street Art alkotások az Allee mellett

Ha Budapest XI. kerületében járva kreativitásra és inspirációra vágysz, feltétlenül látogass el a Kőrösy sétányra, és fedezd fel a környék legújabb street art alkotásait!

Bevásárlóközpontunkban a modern művészet találkozik a városi lendülettel, és mindig nyitva áll a művészet és kultúra szerelmesei előtt. Idén több kortárs street art művészt is felkértünk, hogy egyedi alkotásaikkal színesítsék az Allee környezetét.

A Kőrösy sétány pihentető de egyben pezsgő közösségi terén egy fantasztikus, 55 méter hosszú street art falfestmény tárul a látogatók szeme elé. A Colorfools urban designer csapat alkotói, Mr.Zero, Fat Heat és TransOne, a várost nem csupán háttérként látják, hanem vászonként is, amelyre az élet vibráló színeit festhetik fel. A műalkotás nem csupán egy festmény, hanem egy élettel teli történet, amely összefonódik a város identitásával és a kerület karakterével.

A hatalmas graffitivel a célunk egy olyan művészi alkotás létrehozása volt, melynek lendülete áthatja a környéket. A falfestmény kerületünk és bevásárlóközpont értékeit mutatja be a múlt és a jelen harmóniájával, miközben kortárs és fiatalos karaktert kölcsönöz a sétánynak. Élénk, dinamikus színekben kel életre rajta többek között a Szabadság híd, a Gellért téri díszkút vagy éppen a Szabadság szobor, melyek az Allee értékeit, így a divatot, a gasztronómiát, a fenntarthatóságot vagy éppen a kultúrát szimbolizáló sziluetteket egészítik ki modern harmóniában.

Ám az Allee környékén újonnan kihelyezett miniszobrokkal is találkozhatsz. A híres szobrász, Plank Antal tavaly megalkotott Ella névre hallgató corgie miniszobrához négy új, szimbolikus üzenetet is hordozó mű csatlakozott. A most kihelyezésre került szobrok mindegyike egy-egy olyan tárgy, amely bármely, a környéken sétáló emberé is lehetne, így akár a tiéd is: egy könyv, egy tölcsér fagylalt, egy csésze kávé vagy éppen egy gördeszka.

A miniszobrok csak arra várnak, hogy a délutáni sétád közben megtaláld őket!