#megújulás

Neked mond valamit az, hogy 215 folyóméter? És van tipped, hogy pontosan mennyi 756 m²?

A felújítások során központi szerepet játszanak a számok, a változást pedig általában bonyolult paraméterekben mérik.

Annak érdekében, hogy az Allee látogatói számára megfogható legyen az átalakulás, arra gondoltunk, hogy nem csak a számadatokat osztjuk meg az építkezésről, hanem néhány szórakoztató érdekességet is.

Szeretnénk egy kis összehasonlítási alapot biztosítani az Allee megújulásáról, hiszen sokkal izgalmasabb úgy fedezni fel az újdonságainkat, ha egyértelmű, hogy ezek a változások, mennyiségek a gyakorlatban mit is jelentenek.

Ezért összegyűjtöttünk az átalakulással kapcsolatos nem mindennapi tudnivalókat.
Például gondoltad volna, hogy...

  • A megújulásunk összességében 2,5 évnyi időszakot ölel fel, ez idő alatt körülbelül fél métert nő a hajad.
  • A mozifalra összesen 756 m²-nyi feliratos fém panelt rögzítettünk, ami majdnem a hétszerese a legnagyobb Cinema City multiplex mozivászonnak.
  • A használt gurulóállványok egymásra rakva elérnék a 70 métert, ami annyi, mint 203 db cipősdoboz egymásra rakva.
  • Az ételudvarban található mennyezeti dekorációba 215 folyóméter led világítást építettünk be, ami hosszabb, mint az Allee épülete.
  • A megújulás során 920 folyóméter energiatakarékos világítás épült be, ez körülbelül 1314 lépésnyi, majdnem annyi, mint kétszer körbesétálni a Feneketlen-tavat.
  • Az álmennyezetekbe és az árnyékoló szerkezetekbe összesen 17,5 km-nyi lamellát építettünk be, ami 3,5 óra alatt lenne bejárható, ha kiterítenénk a földre.

Még több fun factet olvasnál az Alleeról? Rengeteg hasonló érdekességet tudhatsz meg, ha beköveted az Allee Facebook és Instagram oldalát!